04/08/2011

Höga krav för att laga iPhone

by   |  sent email to author

Läste i Dagens Nyheter och där sökte de en tekniker på Apple. Laga iPhone var det du skulle kunna och dessutom ha gedigna kunskaper i att programmera telefonerna och dess mikro chips. Förvånande nog krävde arbetsgivaren en högskoleutbildning i elektronik eller motsvarande för att man skulle få skicka in sin ansökan och få den att passera första nålsögat. Högskoleutbildning har jag inte i elektronik och kan knappast tänka mig att det skulle behövas. Det handlar om att laga iPhone och inte bygga de från scratch, det är faktiskt två helt olika saker och situationer. En skadad iPhone kan vara till exempel om skärmen är krossad och man bara behöver byta ut glaset, det krävs då ett nytt glas, lim och några skruvar. Faktiskt inte mer än så, det är inte alls komplicerat, medan andra sätter ihop mobiler från början med minst hundra olika skruvar och elektroniska prylar. Därför är det konstigt att man behöver en speciell högskoleutbildning för att laga iPhones, det tycker jag bara är löjligt när det faktiskt finns människor som kan laga mobilerna utan denna utbildning. Varför inte istället bara göra någon typ av test så att man kan bevisa att man kan göra de saker som jobbet kräver av en.

Filed under at 22:15 and
Add a comment »


Comments are closed.