09/06/2011

Smink för åldrande hud

by   |  sent email to author

Rökning, solbad och miljöförstöring skadar också hudens struktur och påskyndar på så sätt hudens åldrande. 

Med ökad ålder minskar överhudens förmåga att producera fukt och fett. Elasticiteten påverkas så att huden blir lösare och slappare. Vetenskapen och hela mänskligheten önskar så att det skulle kunna uppfinnas en produkt, en enkel form av smink, som skulle lösa alla hud problem. I alla fall de flesta.

Huden att visa vissa ålderstecken redan i trettio årsåldern. Huden blir torr, förlorar sin spänst och smidighet eftersom nybildningen av kollagen och elastin minskar. Hudens blodkärl blir färre, vilket gör att även näringtillförseln till hudcellerna minskar.
 Mängden kollagen och hyaluronsyra och de elastiska elastinfibrerna i läderhuden blir slappare och tenderar att samla ihop sig och bilda rynkor och veck.

När vi åldras minskar kroppens förmåga att nybilda en rad olika ämnen och mängden hyaluronsyra börja sjunka. Eftersom hyaluronsyra hjälper till att binda vatten minskar även hudens förmåga att bibehålla fukt med åldern. Resultatet blir torrare och tunnare hud vars förmåga att återhämta sig minskar. När huden förlorar volym blir den också slappare. Detta leder till att rynkor bildas och att huden ser äldre ut. Inget vi kan göra så mycket åt eftersom inget smink som botar hud ännu upptäckts. Men säg den som inte lever på hoppet.

 

Filed under at 21:23 and
Add a comment »


Comments are closed.