09/06/2011

Bröstförstoring med silikon

by   |  sent email to author

Bröstförstoring med silikonimplantat har sedan mitten av 1960-talet varit ett av de vanligaste kosmetiska kirurgiska ingreppen och det blir bara ännu mer populärt i dag. Både yngre och äldre ser en möjlighet att förändra sitt yttre och brösten är något som kommer i centrum i många lägen beroende på i alla fall var de är placerade i höjdled. Silikonproteserna har under de senaste 50 åren genomgått en fantastisk utveckling och anses idag ha en livslång hållbarhetstid, fri från allvarliga komplikationer och biverkningar.

De proteser som används idag, består av ett yttre skal av silikon, med en skrovlig yta. De är fyllda med fast silikongel. Proteserna kan vara antingen runda eller droppformad och de finns i många olika storlekar och profiler. Bröstförstoring är till för för i första hand fyra olika grupper av kvinnor:

De som har mycket liten byst eller inga bröst, pga. för lite utveckling av bröstkörtlarna. Eller de som har förlorat volym i brösten efter amning eller på grund av ökad ålder. De kan uppfattas som ”utsugna” eller ut ammade. Sedan finns det dom som helt enkelt har normal storlek men som önskar större bröst av bara det skälet att de attraheras av stora fylliga bröst. Den sista kategorin är de som har ett problem och vill korrigering asymmetriska/defekta bröst.

Filed under at 20:51 and
Add a comment »


Comments are closed.